Het wasrek dat vol hing met natte kleding in het trapgat, viel spontaan vanaf de zolder naar beneden. Vervolgens was de pakketbezorger een uur te laat en heb ik het pakket in mijn badjas met druppend haar in ontvangst moeten nemen. Je kunt je pakje immers maar dringend nodig hebben…. Ondertussen draaide manlief een dienst van 14 uren en zelf had ik er ook al een werkdag op kantoor op zitten. Je zou het niet zeggen maar toch had ik de boel aardig onder controle.

Ik had gekookt, de kids en ik hadden gegeten en de boel was weer opgeruimd en schoon. De kids lagen fris gedoucht in hun bedje en alle broodtrommels voor de volgende dag waren weer gevuld.

Omdat ik al een tijdje intens moe ben, besloot ik manlief een berichtje te sturen met de mededeling dat hij in een donker huis zou thuis komen. Dat is hij niet gewend na een late dienst.
Ik was van plan om eens lekker in bed tv te gaan kijken en heel vroeg te gaan slapen.Dochterlief huilde toen ik verheugd vanwege mijn voornemen met een kop koffie in mijn hand de trap op liep en een zeer vreemde lucht rook.

Eenmaal in haar kamer trof ik dochterlief stokstijf liggend in haar bed aan, omringd door alles dat Sonja had voorgeschreven als diner. Sonja Bakker, dag 2.
De tartaar lag in stukken om haar heen en hing in haar lange haren. De spinazie à la crème zat op haar gezichtje geplakt. Ik wist dat de rode stukjes die ik bespeurde, de chilisaus was.
Huilend vroeg ze me om een zakdoekje. Hier was helaas geen zakdoekje tegenop gewassen.

Kokhalzend heb ik 2 uur lang schoongemaakt, kind gedoucht, diverse wassen gedraaid en de zure lucht met mijn parfum weg gespoten.

Tijd voor mezelf nemen is niet mijn sterkste punt. Eindelijk was ik zover…

Reageer of meld je aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: