Ze bloost, ze straalt, ze wordt verlegen, haar ogen twinkelen en ze zwiept met haar lange goudblonde haren als “hij” in de buurt is.
Ondanks het feit dat dochterlief 8 weken geleden 5 jaar is geworden, is ze al meerdere malen verliefd geweest.

De eerste keer was toen ze ruim 3 jaar oud was. Ze had haar oog laten vallen op de klusman die onze nieuwe badkamer kwam zetten. Wat een geluk voor Britt dat haar eerste liefde 2 weken in huis was. Ze liet hem niet met rust.
Op een onbewaakt ogenblik stond ik onderaan de trap en hoorde ik hoe ze boven met een klein stemmetje aan de klusman vroeg of hij een keer met haar naar de Efteling wilde gaan. Vol ongeloof appte ik manlief “ze vraagt hem gewoon mee op date!!! Naar de Efteling!!!”

Een paar weken geleden was het weer zover. We waren heerlijk op vakantie.
Wederom viel dochterlief in katzwijm. Dit maal vanwege de fotograaf die werkzaam was op het ressort waar wij verbleven. Ik schat hem een jaar of 36.
Zij vond hem leuk, maar hij haar ook. Steeds weer riep hij haar toe “hello prinses”. Meteen daarop begon ze te stralen, te blozen, ze werd verlegen, ze kreeg twinkelende ogen en zwiepte volop met haar haren terwijl ze voor zijn camera sprong.
Dagen lang kregen manlief en ik een update van Britt. Met wie haar beste vriend aan het praten was, welke kleding hij droeg, waar hij liep, hoe hij liep, wat hij dronk en ga zo maar door. Ze was zwaar verliefd en ik vond het mooi om te zien hoe zo’n klein meisje echt verliefd kan zijn. Manlief bekende er wat moeite mee te hebben omdat ze pas 5 jaar is. “Dat wordt nog wat later” bleef hij maar zeggen.
Aan al het goede komt een eind en Britt moest afscheid nemen van haar vakantieliefde. Het viel haar zwaar. Ze wilde niet naar huis zei ze huilend. We stapten in het vliegtuig met een bij de fotograaf gekochte dvd, vol met foto’s van dochterlief.Vandaag kwam er een nieuw jochie over de vloer. Britt hield zijn handje vast want ja, hij is een nieuwe kleuter en pas net 4 jaar oud. Ik heb zitten aanschouwen hoe dochterlief hem behandelde als een levende pop.
Ik hoorde het jochie een paar keer zeggen “kan ik zelluf” terwijl dochterlief zijn schoentjes uit deed en er nog even bij moest vermelden dat hij schattige kleine voetjes had en zij zelf toch echt al heel groot is.
“Britt!! Hij is geen baby en jij bent niet zijn moeder” riep ik nog om het ventje te bevrijden. Na een geïrriteerde zucht van dochterlief zei ze “ik word moeder, zeker weten” terwijl ze het jochie een liefdevolle aai over zijn bolletje gaf.

Duidelijk verschil in omgang met de verschillende mannen.
Ik heb me er maar op ingesteld dat onze toekomstige schoonzoon momenteel een jaar of 25 oud is, een baan en een rijbewijs heeft.

301_829_c_97216_3

Reageer of meld je aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: