Een paar weken geleden zei manlief tegen mij “Ze gedraagt zich alsof ze 25 is!!”.
Omdat manlief het echt niet grappig vond, draaide ik mijn hoofd weg om stiekem te lachen.

Dochterlief is inderdaad een grote meid aan het worden, weet goed wat ze wil en steekt dit niet onder stoelen of banken.

Ze heeft ook al 2 jaar dikke verkering. Het was liefde op het eerste gezicht en ik was erbij toen de vonk oversloeg.
Ze straalt als ze over hem praat! Ze praat dan ook dagelijks over haar vriendje. Ik hoor dan aan welke kleding hij droeg die dag, wat hij precies heeft gezegd en hoe leuk ze het samen hebben gehad.

Op Valentijnsdag moest er een kaart geschreven worden en zij kwam met een heus “beste vrienden armbandje” naar huis.
Het is echt geweldig om te zien hoe gek en verliefd ze zijn op elkaar.

Maar zoals in iedere relatie, kent ook de relatie van dochterlief ups en downs.
Momenteel zitten ze even in een mindere periode.
Dochterlief krijgt wat minder aandacht van hem want vriendjelief heeft ook nog vriendjes. Dit vindt ze moeilijk want ze wil elke dag met hem zijn, alléén met hem wel te verstaan, heeft ze me toevertrouwd.

Vanwege zwemlessen en sportlessen van dochterlief en haar liefde, is er op dit moment weinig ruimte voor quality time en zoals iedereen weet…..quality time is essentieel voor een goede relatie!!

De schoonmoeder van dochterlief zag de relatiecrisis ook met lede ogen aan en gaf haar zoon toestemming om na school een half uurtje met ons mee naar huis te gaan om ranja te drinken, voordat hij moest gaan sporten.
Zielsgelukkig liepen de twee tortelduifjes hand in hand voor me uit naar huis.

Thuis aangekomen stortte vriendjelief zich samen met zoonlief op de Lego. Zoonlief en vriendjelief schelen maar een jaar in leeftijd dus ook de zwagertjes zijn dikke vrienden samen.
Een beetje verloren zat dochterlief mee te bouwen.

Toen ik in de hal stond om de schooltasjes van de kids op te ruimen, stond dochterlief ineens voor me. Bloedserieus deed ze fluisterend haar beklag terwijl de zwagertjes samen opgingen in het bouwen van auto’s met Lego.

Voordat ik het wist was ik in een bloedserieus gesprek verwikkeld over mannen en mannendingen, loslaten, ruimte geven en jaloezie…… Met mijn dochter van 5 die zich inderdaad gedraagt als 25….

 

Reageer of meld je aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: