Als je niet springt, zul je nooit vliegen”, zei ze tegen mij.

Ik wist dat ze gelijk had maar ik durfde niet…. Het ontbrak me aan een dosis lef om 21 jaar dienstverband bij het Openbaar Ministerie op te geven en het pad van het onbekende te gaan bewandelen. Ik was te angstig om op avontuur te gaan en om eindelijk mijn hart te gaan volgen. Ik was een kei in redenen benoemen waarom ik het niet zou doen. Haar woorden lieten me niet meer los….

Ondertussen stierf mijn schoonvader en mijn man wees me op mijn gedrag.
“Schat, je doet het weer”, zei hij terwijl ik heen-en-weer vloog en automatisch in de regelmodus schoot.

Ik stortte me op het schrijven van een #toespraak voor manlief, zijn broer en zus zodat zij deze samen konden voordragen tijdens de #uitvaart. Zelf wisten ze niet hoe ze hun woorden vorm konden geven.

Na het regelgesprek met de #uitvaartverzorgster van Coöperatie DELA vroeg zij mij of ik er wel eens aan had gedacht om #woorddienstbegeleider te worden. “Een woorddienstbegeleider? Nooit van gehoord”, was mijn antwoord.

Zij bracht me in contact met een woorddienstbegeleider en na deze ontmoeting vielen alle puzzelstukjes als een mooie puzzel in elkaar.
Ein-de-lijk weet ik wat ik later wil worden.

Ik ben aan het einde van mijn #opleiding en bijna klaar om aan de slag te gaan als woorddienstbegeleider.

Vandaag is er een einde gekomen aan mijn dienstverband bij het Openbaar Ministerie.
Ik ben gesprongen en als ik heel eerlijk ben moet ik bekennen dat ik mijn handen voor mijn ogen heb geslagen toen ik sprong, maar ik heb het gedaan!! Ik heb het potje lef gevonden om mijn hart te volgen.

Vliegen zal ik!!! Daar heb ik alle vertrouwen in.

  • trots #lef #springen
  • uitvaart #woorddienstbegeleider #afscheid #nieuweuitdaging #nieuwbegin #spreker #schrijver #nabestaanden #verhalen #schrijven #overleden

Reageer of meld je aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: