Mijn neef heeft al een aantal jaren een broodje hamburger liggen als proef, om te bezien wanneer het broodje hamburger nou echt vergaat. Na een aantal jaar is de hamburger wat harder geworden en is enkel de augurk wat beschimmeld maar ziet er verder nog hetzelfde uit.
Hierdoor laat ik me niet weerhouden. Ik blijf fan!

Ik wil graag twee happymeals met kipnuggets, barbecuesaus en….” Nog voordat ik verder kon gaan met mijn bestelling werd ik onderbroken door de medewerkster:”De barbecuesaus zit niet meer bij een happymeal”.
“Da’s gek, want overal in Nederland krijg ik gewoon die saus bij mijn bestelling” zei ik en ik kan het weten, dacht ik.

De medewerkster deed nog een poging om het me uit te leggen, het zat er niet meer bij maar ik kon het wel bestellen.
“Huh…? Dat deed ik net toch? Ik bestel die saus toch?”.

Er werd een collega bij gehaald. De collega die kwam droeg de blouse van de fastfoodketen èn een giletje. Nu kom ik al lang genoeg bij de keten om te weten dat de giletje dragende medewerker iets meer te vertellen heeft dan de blouse dragende medewerkers.

De giletjes dragende mevrouw heeft me uitgelegd dat ik de barbecuesaus wel kon bestellen bij een happymeal maar ik moest er nu 60 ct per kuipje voor betalen, omdat………….. Omdat de saus…………. Let op…… Mijn hersenen konden het niet verwerken dus ik breng dit nieuws langzaam en voorzichtig…….. Omdat de saus ongezond is….!!!!! Daaaaarom moet je er sinds kort voor betalen, want…….. De keten wil gezonder worden!

Daar waar andere mensen hun schouders ophalen en weggaan of doorgaan met hun ding, moet ik altijd nog even moeilijk doen. Ik weet niet wat het is en hoe het komt, maar het is zo, al mijn hele leven lang.

Ik keek de medewerksters verontwaardigd aan en zei “serieus????? Gezond ja? Het klinkt echt als een grap”. Bloedserieus zei de giletjes dragende medewerkster “we verkopen ook tomaatjes hoor”.

Ik ging door met mijn bestelling “dus met 2 barbecuesaus en ik betaal ervoor want de kids willen gewoon die saus, 2 frietsaus, ik weet dat het ongezond is, 2 fristi, ook ongezond en 2 danoontjes, tsjaaaa oooook ongezond”.
De dames met en zonder giletje keken me aan alsof ze me over de toonbank wilde trekken en misschien wel terecht maar luister Ronald Mc Donald, vriend van me, als ik gezond wil eten, kook ik zelf wel. Ga mij nou niet vertellen dat ik moet betalen voor die saus omdat het ongezond is. Daar is vast een andere reden voor, iets met omzet ofzo??

Reageer of meld je aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: