Als ze thuiskomen van de zwemles sta ik in de keuken in de pannen te roeren. Ik heb alleen mijn big- shirt en sokken aan. Mijn haren hangen krullend om mijn gezicht heen en de mascara vormt grote zwarte kringen onder mijn ogen vanwege het wrijven. Mijn licht gewatteerde jas zit inmiddels mèt tennisbal in de droger terwijl de rest van mijn kleding aan een rekje hangt te druppen.

Met grote ogen kijkt Britt me aan “mama, ben jij zooo naar je werk gegaan????” vraagt ze terwijl de verontwaardiging in haar kleine stemmetje klinkt. Ze bekijkt me van top tot teen.

Ik vraag manlief om de kids nog snel even te douchen voordat we gaan eten zodat ik meteen daarna onder de douche kan springen. Britt is een beetje in verwarring. “Maar mama, jij komt toch net onder de douche vandaan?” vraagt ze terwijl mijn haar nog wat na drupt.

“Nee schat, een collega van mama heeft op haar supersonische weer-app gekeken en tegen mama gezegd dat het om 17:00 uur zou gaan stortregenen. Mama moest eigenlijk tot 17:00 uur werken, maar is toen snel op de fiets gesprongen om naar huis te gaan zodat ze om 17:00 uur thuis zou zijn.

Mama was keurig om 16:55 uur thuis en om 17:00 uur was het inmiddels weer DROOG”…

Reageer of meld je aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

%d bloggers liken dit: